Nemesis Dessertkake

Nemesis Dessertkake

Mektig glutenfri sjokoladekake. Kaken er spesielt saftig og rik i smaken, ettersom den lages med fyldig Freia Selskapsjokolade, uten mel og stekes i vannbad. Dette er en kake som godt kan serveres som dessert.

Total Time1 T 30 MIN
MiddelsMiddels
ServererSERVERER 12
Print RecipeSKRIV UT

INGREDIENSER

  • 225 gr smør
  • 300 gr sukker
  • 5 stk egg
  • 1 dl vann
  • 375 gr Freia Selskaps Sjokolade
  • Du trenger blant annet
  • bolle , miksmaster, kjele, springform, bakepapir, aluminiumsfolie

FREMGANGSMÅTE

  1. Forvarm stekeovnen til 160 °C med vannbad.

  2. Ha bakepapir i bunnen av en springform (22 cm) og smør kantene på formen.

  3. Legg aluminiumsfolie rundt formen på utsiden, slik at den blir helt vanntett når den stekes i vannbadet.

  4. Eggene og 1/3 av sukkeret piskes til stiv eggedosis (ca. 10 minutter med miksmaster).

  5. Kok opp resten av vannet og sukkeret i en kjele til sukkeret er oppløst.

  6. Finhakket sjokolade tilføyes i den varme sukkerlaken sammen med smøret og røres til det blander seg.

  7. Avkjøl blandingen litt før den helles i eggedosisen mens den fortsatt piskes på lav hastighet. Pisk videre til alt er blandet (ca.20 sek.).

  8. Hell massen i formen og sett den i vannbadet. For at kaken skal bli jevnt stekt er det viktig at vannet når opp til kanten av kakeformen, etterfyll med vann hvis nødvendig.

  9. Kaken stekes i 1t eller til den stivner. Sjekk om kaken er ferdigstekt ved å kjenne på toppen av kaken. Den skal ikke "disse".

  10. Kaken serveres kald, gjerne med Freia Kakefyll og mango-/appelsinsaus.

KONTAKT FREIA

  • Har du spørsmål om våre produkter?
  • Besøk gjerne vår spørsmål og svar-side, kontakt oss via kontakt-skjema eller ring oss på nr 21530857



  • Man – Fre: 09.00 – 18.00
  • Lør – Søn: Stengt
Mondelez

©2024 - Mondelez Norge AS - Med enerett


  • Sentralbord: 22 04 40 22

  • Besøksadresse:
  • Johan Throne Holsts Plass 1

  • P.b. 6658 Rodeløkka,
  • NO–0502 Oslo, Norge
org.nr: NO 957 720 323