![Nemesis Dessertkake](http://images-tastehub.mdlzapps.cloud/images/512bf47e-6250-4b6d-a600-e3ec3677d1f1.jpg)
Nemesis Dessertkake
Mektig glutenfri sjokoladekake. Kaken er spesielt saftig og rik i smaken, ettersom den lages med fyldig Freia Selskapsjokolade, uten mel og stekes i vannbad. Dette er en kake som godt kan serveres som dessert.
![Total Time](https://images.ctfassets.net/mxayx4sm830w/144xZ9iIopltRvvirJD2iv/20518412d9370a3ca78bcacaa18fbc9a/Timer.png?fm=webp&q=80)
![Middels](https://images.ctfassets.net/mxayx4sm830w/2w5DKUZss5CIxmzWu5QvMQ/df4ac47d1007436455ee531e21c3d754/Candle2.png?fm=webp&q=80)
![Serverer](https://images.ctfassets.net/mxayx4sm830w/6719Q69Q4dOo2athq05PL6/a41ddc54536b7e9a9d5c9aec456ae5fc/Serves.png?fm=webp&q=80)
![Print Recipe](https://images.ctfassets.net/mxayx4sm830w/op345EcOL4mmQjZNRoeoy/910aef4f7f04a68f4d29dfc0adb5941e/Print.png?fm=webp&q=80)
INGREDIENSER
- 225 gr smør
- 300 gr sukker
- 5 stk egg
- 1 dl vann
- 375 gr Freia Selskaps Sjokolade
- Du trenger blant annet
- bolle , miksmaster, kjele, springform, bakepapir, aluminiumsfolie
FREMGANGSMÅTE
Forvarm stekeovnen til 160 °C med vannbad.
Ha bakepapir i bunnen av en springform (22 cm) og smør kantene på formen.
Legg aluminiumsfolie rundt formen på utsiden, slik at den blir helt vanntett når den stekes i vannbadet.
Eggene og 1/3 av sukkeret piskes til stiv eggedosis (ca. 10 minutter med miksmaster).
Kok opp resten av vannet og sukkeret i en kjele til sukkeret er oppløst.
Finhakket sjokolade tilføyes i den varme sukkerlaken sammen med smøret og røres til det blander seg.
Avkjøl blandingen litt før den helles i eggedosisen mens den fortsatt piskes på lav hastighet. Pisk videre til alt er blandet (ca.20 sek.).
Hell massen i formen og sett den i vannbadet. For at kaken skal bli jevnt stekt er det viktig at vannet når opp til kanten av kakeformen, etterfyll med vann hvis nødvendig.
Kaken stekes i 1t eller til den stivner. Sjekk om kaken er ferdigstekt ved å kjenne på toppen av kaken. Den skal ikke "disse".
Kaken serveres kald, gjerne med Freia Kakefyll og mango-/appelsinsaus.