Sjokoladekake til barnebursdagen
INGREDIENSER
- Kakebunn:
- 100 gr Freia Dronning Sjokolade (hakket)
- 50 gr Freia Bakekakao
- 1 ts Freia Vaniljesukker
- 400 gr smør
- 15 gr glukose
- 600 gr hvetemel
- 800 gr sukker
- 4 egg
- 2 ts natron
- 4.5 dl vann
- 2 ts salt
- 1 boks crème fraiche
- Glasur:
- 3 ss Freia Bakekakao
- 2 ts Freia Vaniljesukker
- 250 gr smør
- 8 dl melis
- 3 ss kaffe
- Pynt:
- 1 pose Freia Non Stop
- 1 pose Freia Non Stop Melkesjokolade
- 3 eggehviter
- 75 gr sukker
- 75 gr melis
FREMGANGSMÅTE
Kakebunn:
Sett ovnen på 175 grader.
Smelt smør i en gryte. Tilsett vann, kakaopulver og sjokolade og varm opp til sjokoladen smelter. Rør til en glatt masse. Avkjøl noe.
Sikt alt det tørre i en stor bolle.
Ha egg og crème fraiche i sjokolademassen og bland godt. Ha så det våte i det tørre og rør til en jevn røre.
Hell røren i en langpanne med bakepapir og stek i ca 45 -50 min og en kakepinne kommer ut tørr.
La kaken avkjøles helt før du smører på glasur og pynter.
Glasur:
Smelt smøret, rør inn bakekakao, vaniljsukker, melis og kaffe. Rør rundt til glasuren har ønsket konsistens.
Smør glasuren utover kaken.
Detalj Tips
Sjekk ut oppskriften «Sjokoladekake til voksenbursdagen» - den har samme oppskrift, men annen glasur og styling. En langpanne kan brukes til så mangt!