FREIA OG SJOKOLADEBUTIKKEN
VISSTE DU AT...
I 1913 var store deler av befolkningen i ferd med å få smaken på norsk sjokolade. Norske produsenter dominerte markedet og hele 50% av all sjokoladen som ble spist her til lands, kom fra Freia.
Skapdørene i Freiabutikken hadde et intarsia som viste fabrikken og utviklingen i sjokoladeindustrien. Intarsia er en form for kunsthåndverk der man limer sammen og skjærer i tynne plater finér, for å skape et mønster i et møbel.
I 1950 var det ekstra lang kø utenfor Freiabutikken, da ble nemlig sjokoladerasjoneringen opphevet.
I 1960 byttet Freia plass med Grand parfymeri. På samme tid fikk butikken et lyst, luftig og moderne interiør.
I februar 2010 gjenåpnet butikken etter omfattende oppgradering. På skiltet står det ”Freia Sjokoladebutikk”.
20 prosent av all twisten som blir solgt i løsvekt i Freiabutikken er banantwist.
Tivoliversjonen av Melkesjokolade, Firkløver og Kvikk Lunsj 2 kg selges eksklusivt hos Freiabutikken.
FANTASTISKE UTSTILLINGER
BUTIKKEN PÅ KARL JOHAN