
Banankake




INGREDIENSER
- Bunn
- 8 stk banan er
- 6 stk egg
- 500 gr sukker
- 250 gr smør
- 700 gr hvetemel
- 2 ss Freia Vaniljesukker
- 2 ss Freia Bakepulver
- 1 ts natron
- 2.5 dl melk
- 100 gr Freia Dronning Sjokolade
- Glasur
- 100 gr Freia Lys kokesjokolade
- 500 gr smør
- 150 gr Philadelphia Original
- 500 gr melis
- 5 ss Freia Regia Bakekakao
- 3 ss kaffe
- Du trenger blant annet
- langpanne
- sprøytepose
FREMGANGSMÅTE
Bunn
Mos bananene. Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smør og bland smør og melk vekselsvis med det tørre. Tilsett bananmos og hakket sjokolade til slutt. Når alt er godt blandet, helles røren over i en langpanne kledd med bakepapir. Stek kaken på 160 °C i 25 minutter. Avkjøl kaken helt før glasuren strykes på.Glasur
Smelt sjokoladen og avkjøl litt. Pisk smør og Philadelphia godt sammen. Tilsett melis, kakao og kaffe litt etter litt. Ha i sjokoladen til slutt og rør til glatt masse. Bre glasuren over hele kaken og lag mønster eller spøyt den på med en sprøytepose.