Gulrotkake med sjokolade

Gulrotkake med sjokolade

Dette er en spennende variant av gulrotkake, med krydder og biter av Freia kokesjokolade 70%, som smelter i en fei. Gulrøttene i oppskriften gjør kaken ekstra saftig, og kremosten i glasuren gjør den frisk og god. Nyt!

Total Time1 T 20 MIN
MiddelsMiddels
ServererSERVERER 10
Print RecipeSKRIV UT

INGREDIENSER

  • Kakebunn
  • 4 stk egg
  • 270 gr sukker
  • 360 gr hvetemel
  • 2 ts natron
  • 100 gr Freia Kokesjokolade 70%
  • 2 ts kanel
  • 1 ts salt
  • 1 ts Freia Vaniljesukker
  • 1 ts Freia Bakepulver
  • 1.5 dl neutral matolje
  • 3 dl revne gulrøtter
  • Glasur
  • 100 gr Philadelphia Original
  • 60 gr romtemperert smør
  • 4 dl melis
  • 2 ts Freia Vaniljesukker
  • Freia Kokesjokolade 70%

FREMGANGSMÅTE

  1. Pisk egg og sukker til eggedosis.

  2. Sikt inn hvetemel, natron, kanel, salt, Freia Vaniljesukker og Freia Bakepulver.

  3. Riv gulrøtter (press ut overflødig saft). Rør inn olje, gulrøtter og Kokesjokolade i biter.

  4. Fyll røren i en smurt springform (ca 24 cm i diameter). Stek kaken på nederste rille til den er gjennomstekt. (190 °C i ca 45-60 minutter). Avkjøl på rist.

  5. Glasur

    Rør sammen alle ingredienser og pynt med Kokesjokolade i biter og evt. med appelsinstrøssel.

KONTAKT FREIA

  • Har du spørsmål om våre produkter?
  • Besøk gjerne vår spørsmål og svar-side, kontakt oss via kontakt-skjema eller ring oss på nr 21530857



  • Man – Fre: 09.00 – 18.00
  • Lør – Søn: Stengt
Mondelez

©2024 - Mondelez Norge AS - Med enerett


  • Sentralbord: 22 04 40 22

  • Besøksadresse:
  • Johan Throne Holsts Plass 1

  • P.b. 6658 Rodeløkka,
  • NO–0502 Oslo, Norge
org.nr: NO 957 720 323