![Gulrotkake med sjokolade](http://images-tastehub.mdlzapps.cloud/images/90ff3639-8d4a-4cd8-aabc-e5a2afb7aeda.jpg)
Gulrotkake med sjokolade
Dette er en spennende variant av gulrotkake, med krydder og biter av Freia kokesjokolade 70%, som smelter i en fei. Gulrøttene i oppskriften gjør kaken ekstra saftig, og kremosten i glasuren gjør den frisk og god. Nyt!
![Total Time](https://images.ctfassets.net/mxayx4sm830w/144xZ9iIopltRvvirJD2iv/20518412d9370a3ca78bcacaa18fbc9a/Timer.png?fm=webp&q=80)
![Middels](https://images.ctfassets.net/mxayx4sm830w/2w5DKUZss5CIxmzWu5QvMQ/df4ac47d1007436455ee531e21c3d754/Candle2.png?fm=webp&q=80)
![Serverer](https://images.ctfassets.net/mxayx4sm830w/6719Q69Q4dOo2athq05PL6/a41ddc54536b7e9a9d5c9aec456ae5fc/Serves.png?fm=webp&q=80)
![Print Recipe](https://images.ctfassets.net/mxayx4sm830w/op345EcOL4mmQjZNRoeoy/910aef4f7f04a68f4d29dfc0adb5941e/Print.png?fm=webp&q=80)
INGREDIENSER
- Kakebunn
- 4 stk egg
- 270 gr sukker
- 360 gr hvetemel
- 2 ts natron
- 100 gr Freia Kokesjokolade 70%
- 2 ts kanel
- 1 ts salt
- 1 ts Freia Vaniljesukker
- 1 ts Freia Bakepulver
- 1.5 dl neutral matolje
- 3 dl revne gulrøtter
- Glasur
- 100 gr Philadelphia Original
- 60 gr romtemperert smør
- 4 dl melis
- 2 ts Freia Vaniljesukker
- Freia Kokesjokolade 70%
FREMGANGSMÅTE
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Sikt inn hvetemel, natron, kanel, salt, Freia Vaniljesukker og Freia Bakepulver.
Riv gulrøtter (press ut overflødig saft). Rør inn olje, gulrøtter og Kokesjokolade i biter.
Fyll røren i en smurt springform (ca 24 cm i diameter). Stek kaken på nederste rille til den er gjennomstekt. (190 °C i ca 45-60 minutter). Avkjøl på rist.
Glasur
Rør sammen alle ingredienser og pynt med Kokesjokolade i biter og evt. med appelsinstrøssel.