Sjokoladekake til barnebursdagen

Sjokoladekake til barnebursdagen

Total Time2 T 0 MIN
MiddelsMiddels
ServererSERVERER 20
Print RecipeSKRIV UT

INGREDIENSER

  • Kakebunn:
  • 100 gr Freia Dronning Sjokolade  (hakket)
  • 50 gr Freia Bakekakao
  • 1 ts Freia Vaniljesukker
  • 400 gr smør
  • 15 gr glukose
  • 600 gr hvetemel
  • 800 gr sukker
  • 4 egg
  • 2 ts natron
  • 4.5 dl vann
  • 2 ts salt
  • 1 boks crème fraiche
  • Glasur:
  • 3 ss Freia Bakekakao
  • 2 ts Freia Vaniljesukker
  • 250 gr smør
  • 8 dl melis
  • 3 ss kaffe
  • Pynt:
  • 1 pose Freia Non Stop
  • 1 pose Freia Non Stop Melkesjokolade
  • 3 eggehviter
  • 75 gr sukker
  • 75 gr melis

FREMGANGSMÅTE

  1. Kakebunn:

    Sett ovnen på 175 grader.

  2. Smelt smør i en gryte. Tilsett vann, kakaopulver og sjokolade og varm opp til sjokoladen smelter. Rør til en glatt masse. Avkjøl noe.

  3. Sikt alt det tørre i en stor bolle.

  4. Ha egg og crème fraiche i sjokolademassen og bland godt. Ha så det våte i det tørre og rør til en jevn røre.

  5. Hell røren i en langpanne med bakepapir og stek i ca 45 -50 min og en kakepinne kommer ut tørr.

  6. La kaken avkjøles helt før du smører på glasur og pynter.

  7. Glasur:

    Smelt smøret, rør inn bakekakao, vaniljsukker, melis og kaffe. Rør rundt til glasuren har ønsket konsistens.

  8. Smør glasuren utover kaken.

Detalj Tips

Sjekk ut oppskriften «Sjokoladekake til voksenbursdagen» - den har samme oppskrift, men annen glasur og styling. En langpanne kan brukes til så mangt!

KONTAKT FREIA

  • Har du spørsmål om våre produkter?
  • Besøk gjerne vår spørsmål og svar-side, kontakt oss via kontakt-skjema eller ring oss på nr 21530857



  • Man – Fre: 09.00 – 18.00
  • Lør – Søn: Stengt
Mondelez

©2024 - Mondelez Norge AS - Med enerett


  • Sentralbord: 22 04 40 22

  • Besøksadresse:
  • Johan Throne Holsts Plass 1

  • P.b. 6658 Rodeløkka,
  • NO–0502 Oslo, Norge
org.nr: NO 957 720 323