![Sjokoladekake voksenbursdag](http://images-tastehub.mdlzapps.cloud/images/a4a267b7-b1fa-4b2c-ae4f-3052f6dbebf9.jpg)
Sjokoladekake voksenbursdag
![Total Time](https://images.ctfassets.net/mxayx4sm830w/144xZ9iIopltRvvirJD2iv/20518412d9370a3ca78bcacaa18fbc9a/Timer.png?fm=webp&q=80)
![Middels](https://images.ctfassets.net/mxayx4sm830w/2w5DKUZss5CIxmzWu5QvMQ/df4ac47d1007436455ee531e21c3d754/Candle2.png?fm=webp&q=80)
![Serverer](https://images.ctfassets.net/mxayx4sm830w/6719Q69Q4dOo2athq05PL6/a41ddc54536b7e9a9d5c9aec456ae5fc/Serves.png?fm=webp&q=80)
![Print Recipe](https://images.ctfassets.net/mxayx4sm830w/op345EcOL4mmQjZNRoeoy/910aef4f7f04a68f4d29dfc0adb5941e/Print.png?fm=webp&q=80)
INGREDIENSER
- Kakebunn:
- 100 gr Freia Dronning Sjokolade (hakket)
- 50 gr Freia Bakekakao
- 1 ts Freia Vaniljesukker
- 400 gr smør
- 15 gr glukose
- 600 gr hvetemel
- 800 gr sukker
- 4 egg
- 2 ts natron
- 4.5 dl vann
- 2 ts salt
- 1 boks crème fraiche
- Glasur:
- 350 gr Freia Dronning Sjokolade
- 1 boks seterrømme
- 2 ts Freia Vaniljesukker
- Pynt:
- 1 ss havsalt
- 100 gr rips eller andre bær – kan sløyfes
FREMGANGSMÅTE
Kakebunn:
Sett ovnen på 175 grader.
Smelt smør i en gryte. Tilsett vann, kakaopulver og sjokolade og varm opp til sjokoladen smelter. Rør til en glatt masse. Avkjøl noe.
Sikt alt det tørre i en stor bolle.
Ha egg og rømme i sjokolademassen og bland godt. Ha så det våte i det tørre og rør til en jevn røre.
Hell røren i en langpanne med bakepapir og stek i ca 45-50 min og en kakepinne kommer ut tørr.
La kaken avkjøles helt før du smører på glasur og pynter.
Glasur:
Brekk opp sjokoladen, og smelt den i vannbad med ¼ av rømmen. Rør godt underveis.
Når sjokoladen har smeltet, tilsetter du resten av rømmen og vaniljesukkeret. Smør så over kaken.
Pynt:
Strø litt havsalt over glasuren for å få frem den gode sjokoladesmaken samt friske bær. Nam!
Detalj Tips
Sjekk ut «sjokoladekake til barnebursdagen». Samme kakeoppskrift, men annerledes glasur og styling. En langpanne kan brukes til så mangt!